Електропастири заместват хората по ливадите

      Comments Off on Електропастири заместват хората по ливадите

Мисли ли сте някога, че ще дойде ден, в който пастирската Ви работа, да бъде отменена? Ако това Ви звучи абсурдно, то значи не сте чували за съвременните електропастири, които държат добитъка на едно място и отменят човешкият труд. Какво е електропастир и как може да Ви помогне, ще научите, ако прочетете тази статия. Надяваме се, че материалът ще Ви бъде от полза.

Как работят електропастирите?

Електропастирите представляват устройства, които захранват огради с ток. Последният възпрепятства бягането на стадата с овце, кози и крави, тъй като ако те се докоснат до огражденията ще получат лек електрически шок и съответно ще привикнат да бягат от този периметър. Електропастирът е комплект от енергизатор, ограда, изолация и отделни аксесоари, като всички тези компоненти спомагат за това да запазите стадата си в пълен брой, без липси.

Ако не знаете откъде да поръчате електропастири, то тогава вижте https://elektropastiri.bg, като това е сайт и онлайн магазин, в който ще намерите пълни подробности за този вид устройства. Един път опитали от електрическите пастири, ще си спестите време за паша, ще държите животните си в комплект и няма да се притеснявате от бягства, загуби и неприятни ситуации.

Опасни ли са електропастирите за хора и животни?

Не, електропастирите не са опасни. Електрическият ток, който минава през тях, не може да нарани или убие животно или човешко същество. Това е и причината тези устройства да се предлагат напълно законно, без да е нужно разрешение. Желателно е, когато ги използвате, да сложите предупредителна табела, че по оградата минава ток, за да предпазите хората от леките токови удари. Тези табели най-често влизат в пълния пакет, който съдържа електропастир и аксесоари.

В крайна сметка можете да бъдете напълно спокойни относно функционалността на този вид нови технологии, които ще Ви заместят на ливадите. Животните ще пасат необезпокоявано, на точно определено място и няма да си позволят лукса да избягат от вас. Всичко това доказва силата на електропастирите, ние можем да пишем още много по темата, но смятаме, че и това е достатъчно.