За добри условия в помещението – външни щори

      Comments Off on За добри условия в помещението – външни щори


За създаване на благоприятни условия в помещението все по-често се използват външни щори. Красиви, удобни, лесни за ползване, компактни, тези конструкции са актуални както за офиса, така и за частните жилища.

Основното им предназначение е да регулират постъпването на естествената светлина. В допълнение системите за защита от слънцето могат да се използват като защита срещу проникване отвън или да бъдат част от декора. Монтират се обикновено откъм улицата. Това решение е приложимо за фасадите на офис сгради, изложбени зали, спортни комплекси, училища, търговски и развлекателни центрове. По принцип такива външни конфигурации се използват като допълнителна защита срещу престъпни посегателства. Използват се и за стаи, разположени на първите етажи на частни къщи и вили.

Основни предимства на външните щори са:
1. Ефективна защита от слънцето.
2. Защита на помещенията от загуба на топлина и прегряване.
3. Звукоизолация.
4. Намаляване на разходите за климатизация.
5. Надеждност и дълготрайност.
6. Защита срещу посегателство.

7. В много апартаменти и офиси има прозорци с двоен стъклопакет. Външните щори ще позволят да се предпазят пластмасовите прозорци от метеорологичните явления и да се увеличи техния експлоатационен живот, както и да се осигури уединението на апартамента от външни гледки. Дизайнерите съветват при избора на външни щори да се съобразите с цвета на фасадата на сградата.
8. Балконите и терасите са оборудвани с модификации, които осигуряват защита, уют и комфорт. При избора е по-добре да се даде предимство на късите секции. Те са по-лесни за управление.

За терасата или зимната градина можете да използвате прозрачни модели външни щори. Изработени са от пластмаса и са подходящи за защита от слънце, вятър и насекоми. Когато са оборудвани с такива варианти северните прозорци, стайното осветление се увеличава. В открити басейни са монтирани такива конструкции за защита на водата от отпадъци и прах.

Антивандалните видове гарантират безопасност и са необходими за търговските обекти, магазини, кафенета и гаражи. В този случай външните решетки или ролетките са перфектни и са изработени от подходящи за предназначението им материали.

Предлаганите външни щори се отличават с голямо разнообразие. Може да разгледате и онлайн предложенията на различни магазини и фирми.