Как да кажем сбогом на домашния си любимец?

      Comments Off on Как да кажем сбогом на домашния си любимец?

Ако четете тази статия, то най-вероятно е настъпил момента, да се разделите с вашия домашен любимец – куче, котка, заек, птиче или друг. Това е много тежък момент, така че едновременно с тъгата, трябва да мислите и за организацията на погребението. И, тъй като в България са забранени погребенията на домашни любимци, единственият избор пред вас, е кремацията.

Какво е кремация на домашен любимец и защо да я изберем?

Кремацията на домашни любимци, е процес по изгаряне на мъртвото тяло. За да се извърши тази процедура, животното се вкарва в специална пещ със съответните отделения. След изгарянето прахта на любимеца Ви се поставя в урна, която ще Ви бъде връчена, а от този момент нататък, Вие ще решите къде да я разпилеете или как да я съхранявате. Подобен тип услуги се предлагат на малко места в страната, като едно от тях е http://petcremation.eu, където ще откриете цени и други детайли. Всички други методи за погребване на животни, не са хуманни, нито пък здравословни.

Законите в България са категорични, че погребването на животни, в земята или водоемите, са опасни за здравето на хората, добитъка и всичко живо. За съжаление няма и специализирани гробища за домашни любимци, което още повече усложнява задачата Ви, да си кажете сбогом с любимото Ви приятелче. Кремацията обаче е възможност, която не бива да подминавате.

Какво получаваме при кремиране на куче или котка?

На първо място фирмата, която ще се нагърби с почетното изпращане на вашето куче, котка или друго животинче, ще подходи с уважение към него. До самото изгаряне, любимецът Ви, ще стои в хладилна камера, за да се запази неговата температура и да не се разложи. След това ще поеме към пещта, където има дава варианта – самостоятелно или групово кремиране. При индивидуалната кремация се изгаря трупа само на Вашето животно, а при груповата има и други починали животни. В крайна сметка получавате урна и / или ковчег с пепелта на четириногото.

В обобщение

По-горе обяснихме коя е най-хуманната процедура, с чиято помощ да се разделите с любимото животно, което Ви е носило толкова радости. Сигурни сме, че то го заслужава и Вие ще направите всичко възможно, за да го изпратите с почести. Желаем Ви по-малко такива неприятни поводи и дълголетие на домашните Ви любимци, които да продължат да живеят близо до вас.