Как да монтираме битумни керемиди

      Comments Off on Как да монтираме битумни керемиди

Ако искате да поставите битумни керемиди със собствените си ръце, тогава първо проучете инструкциите за монтаж от производителя – там със сигурност ще има правилните насоки. Но въпреки всичко препоръчваме да се обърнете към специалисти, които не само ще работят правилно, но и ще свършат работата в най-кратки срокове.

Положените битумни керемиди образуват равна повърхност.

Полагането на такъв тип материал се извършва в следния ред:

На гредите се издига настилка от набраздени плоскости или устойчиви на влага OSB плочи. Повърхността трябва да бъде изравнена.

Килимът от фибростъкло се полага на ленти, успоредни на надвеса. Лентите от фибростъкло се полагат с припокриване – горните се припокриват с долните.

Битумните керемиди се вземат последователно от различни опаковки, така че петна с различен нюанс да не се образуват на покрива.

Битумните керемиди се прикрепват към подовата настилка с покривен пирон (поцинкован пирон с широка глава) . Инструкции за избор и закрепване са прикрепени към инструкциите на всеки производител.

При студено време, за да се ускори залепването на плочките, те могат да се затоплят със сешоар за сгради (съгласно инструкциите на производителя).

На места с неравности, завои битумните керемиди трябва да бъдат положени върху битумно лепило, за да се увеличи адхезията и прилепването към основата. Марката на лепилото е посочена от производителя или се доставя с пратката.

Как да изберем и купим битумни керемиди

Керемидите се купуват само от една партида. Всички кутии трябва да бъдат проверени спрямо номера на партидата. В противен случай сянката може да се различава визуално и ще бъде забележима на покрива и ще се нуждае от преработка в последствие.

Купете керемиди и всички аксесоари за тях от един производител. Тогава консистенцията на материалите ще бъде най-добра и това ще има положителен ефект върху резултата от работата. Битумните керемиди са чудесен избор за всеки един дом.

Източник: https://armormat.com/