Как да намерите хубав хотел в Благоевград

      Comments Off on Как да намерите хубав хотел в Благоевград

Идва края на работна седмица, а ние още не сме решили къде да отидем. Някъде близо от столицата, на радиус около 100-150км.

Благоевград е страхотна дестинация в югозападната част на България. В близост до този град има много места, които си заслжават да бъдат посетени. В самият град също има какво да се види. Много често хора пътуват до Благоевград само за един обяд по Бачиново. Разходката в старата част на града – Вароша също е много добра идея. Има много хотели в Благоевград, в които може да се отседне поне за една вечер, за да се разгледа добре града. Зоогическата градина, операта, историческия музей, народния театър са все места, които си заслужават.

Сутринта, напускайки уютния хотел в Благоевград ще се отправим още по на юг.

Първа спирка – Кресненското дефиле. Ако имаме късмет и е месец април или март може да си направим рафтинг по устието на река Струма. Адреналин и настроение, страхотно изживяване е рафтинга.

Втора спирка – Мелник – най-малкия град в България. Природа, гледка, чаша хубаво вино „Мленик” и един вкусен обяд. Тази спирка ще е отпускаща и зарежаща за понататъшната ни разходка.

Трета спирка – Ако сме оцелили на време защо да не отскочим до най-близкия плаж в Гърция. Ставрос, Аспровалта са малки градчета с чудесни плажове. Кристално синьо море с бял топъл пясък.

Четвърта спирка – Солун, град с млади хора, кипящ от живот. Една нощувка там ще е чудесен завършек на уикенда. Луди танци до зори в някое заведение край брега на морето.

Малко надскочихме 150км. радиус от София, но какво пък толкова, тази почивка найстина си заслужава.

Източник: https://ric-bg.info/