Как да организирате къща – топ идеи с изхвърляне на мебели

      Comments Off on Как да организирате къща – топ идеи с изхвърляне на мебели

По правило поставяме нещата в ред по две причини: да бъде чисто и красивo. Искаме в къщата да бъде приятно и удобно, така че на бъркотията трябва да кажем „не“.

Тя не трябва да е „отражение“ в очите, а външният вид и мръсната повърхност да не предизвиква дразнене. Но често час след почистването отново виждаме прах и объркване …

Започнете с безплатно изхвърляне на стари мебели.

Изберете само практични цветове

Цветът на мебелите, стените, подовете, аксесоарите могат да бъдат и най-лошият ви враг. Така животът не се превръща в безкрайно почистване, не използвайте твърде тъмни и прекалено светли цветове във вашия интериор. На бяло, светло сиво, жълто се виждат дори с незначителни петна и замърсявания.

На монофонична повърхност от черно, тъмно синьо, тъмно зелено, червено се виждат прах и изсушени водни капки.

Изберете слонова кост, бежово, неутрално кафяво, светло зелено, синьо, розово. Те ще помогнат да се прикрият следите от мръсотия и да се поддържа приличен вид в интериора, докато времето е подходящо до следващото почистване.

За повърхността на кухненската маса, престилката и пода, е по-добре да се използва покритие с пъстри шарки – това ще прикрие малки петна и отломки, които са неизбежни по време на готвене. За трапезарията и жилищни зони, където има риск от разливи и зацапване, използвайте килим – дори ако петното не може да бъде изцяло премахнато, то ще бъде почти невидимо и няма да наруши трайно килима.

Премахнете всяка възможност за замърсяване

Опитайте да се уверите, че имате минимално количество хоризонтални повърхности и отворени рафтове, които като магнит привличат мръсотия и прах. Нещо повече, на такива места се натрупват чужди обекти. В края на краищата е много по-лесно да се постави нещото, където е по-близо, а не на мястото, запазено за него. В резултат на това не само трябва да избършете праха от всички тези места, но също така трябва да сортирате и сгъвате дребните неща. Давайки предпочитание на затворени шкафове и чекмеджета, може да намалите броя на местата за ежедневно почистване и да елиминирате възможността за формирате допълнително бъркотията.

Заложете на затворени шкафове и чекмеджета

Те намаляват броя пространствата за ежедневно почистване.

На адрес: www.izvozva.bg може да се избавите от всичко излишно в дома.

Същото правило важи и за домашни предмети, окачени по стените: чадъри, четки и за обувалка, почистващи препарати, кремове и шампоани в банята – всичко това най-добре се скрива в шкафове и чекмеджета. Отново, те ще събират по-малко прах и няма нужда постоянно да почиствате, за да е всичко спретнато и окачено. Обувки в коридора също са най-добре скрити по шкафове. Домакинствата, често не се опитват да подреждат обувки и ботуши, а голямо количество само по себе си създава усещане за бъркотия.