Методи за справяне с дървеници

      Comments Off on Методи за справяне с дървеници

Методи за справяне с дървеници

Когато в къщата ви се появят дървеници, не се паникьосвайте. С минимални парични разходи има много методи да се отървете от тях. Ако станете сутрин и откриете зачервяване по тялото си, придружено от сърбеж, ако забележите кафяви петна кръв по спалното бельо, може спокойно да смятате, че във вашия апартамент се е появила дървеницата вредител.

Нека да се знае, че информацията е взета от preventa.bg.

Нападателите в леглото са крайно нежелани гости. Те носят много проблеми. Никой не е защитен от тези паразити. Те обитават, както в селските райони, така и в градските апартаменти. Няма значение, колко чисто е у дома ви, това няма да спре дървеницата.

За да се отървете от тези досадни паразити, първо трябва да изберете начин за решаване на проблема. Днес има няколко ефективни метода за избавяне от дървеници.

Методи да се отървете от дървениците

Може да се обадите във фирма за с дезинсекция, дезинфекция и дератизация. Това е Превента ДДДД ЕООД.

Този метод е най-надеждният и бърз начин да се отървете от подобен род насекоми. Професионалистите по борби с вредители ще третират всички помещения и ще премахнат не само буболечките, но и други нежелани паразити, както и техните яйца.

Студена и гореща обработка у дома – този метод е безопасен за хора и домашни любимци, но смъртоносен за дървеници. Ларвите на дървениците са много устойчиви на химикали. Те, обаче не понасят студ или топлина. Единственият недостатък е, че не е лесно да се организира самостоятелно топлинната обработка.

Механичен начин – това е метод за справяне с чехъл или прахосмукачка. Само с малко количество паразити, обаче това може да проработи.

Народни методи са също честа практика на хората от години. Сред тях третирането на засегнатите места става, с помощта на

Камфорно масло;

Оцет;

Специален сапун (дустов сапун), който действа срещу бълхи, в т. ч. дървеници;

Денатуриран алкохол (етанол);

Керосин;

Пелин.

Острата устойчива миризма на тези средства е главен недостатък на метода. Благодарение на него дихателната система при дървениците е блокирана, но остава трайна миризма и за хората. Изисква се време за проветрения на помещенията.

Разбира се, методите на баба са по-евтини от закупуването на модерен инсектицид, но вероятността да помогне е малка.

Преди да започнете борбата, срещу тези паразити, трябва компетентно да подходите към този проблем.

Преценете ситуацията и направете план:

Има голяма вероятност да стигнат до вас от съседите, през вентилационните тръби. Ако тези паразити присъстват в някой от съседните апартаменти, трябва незабавно да се вземат мерки от всички, които обитават жилищната сграда.

В случай, че не е възможно да се стигне до съгласие със съседите и броят на заразени апартаменти се увеличава, не трябва да се колебаете, а да се свържете с дезинфекционната служба с професионалисти – Превента ДДДД. Това ще осигури сигурна бариерна защита, срещу дървеници във вашия дом.

Ако паразитите са се заселили само във вашия апартамент, тогава може да опитате да използвате инсектициди. Тук внимание се обръща на срока на годност на продукта, ефективността му и това да не е със силна, упорита миризма.

Ако дървениците се установяват само на едно място, например в диван, може да прибягвате до термична обработка. Напръскайте заразения участък с гореща пара, като използвате парогенератор.

Ако сте податливи на трайни миризми или страдате от алергии, трябва да сте особено внимателни. Много препарати за борба с вредители имат силна неприятна миризма. Такава, често остава и до две седмици, след третиране на жилището. За да избегнете подобни проблеми, използвайте инсектициди, без мирис или предупредете службата за обзапазаиитяване.

Подходът към такъв деликатен въпрос за всички компании е различен.

Методът за бора, срещу дървеници, чрез студена и гореща мъгла е вид иновативна технология. Тя се извършва със специален апарат, който генерира инсектицидно вещество в малки капчици, подобно на мъглата. Размерът на капчиците е толкова малък, че се измерва в микрони. Така веществото може да бъде във въздуха от четири до десет часа и да прониква във всички труднодостъпни места из апартамента. Това гарантира сто процента убиване, както на самите дървеници, така и на ларвите и яйцата им. Този метод за справяне с вредителите не отнема много време.

Който и подход да изберете, трябва да сте упорити и да не се отказвате.

Източник на информацията: www.preventa.bg.

===================================