Мивки за баня – начин на монтаж

      Comments Off on Мивки за баня – начин на монтаж

Благодарение на съвременните технологии на производство, днес мивките за баня са най-разнообразни. Освен на познатите на всички порцеланови и фаянсови мивки с правоъгълни форми, пазарът предлага мивки от стъкло, метал, дърво, мрамор в овални, кръгли, ъглови, квадратни и асиметрични форми. Разнообразните предложения определено могат да задоволят всички стилове и вкусове. Изборът на мивка за банята обаче се определя не само според формата и материала, а и според типа на инсталация.

За да улесним вашият избор, решихме да ви запознаем с основните видове в тази насока:

Стенен монтаж
Най-често срещаният вариант за инсталация на мивка в банята е стенният монтаж. При този монтаж мивката се прикрепва здраво към стената. В зависимост от инсталацията, към нея могат да се добавят шкаф или чекмеджета.

Вградена мивка за баня
За да бъде вградена, мивката се нуждае от плот или шкаф, в който да бъде поставена. Необходимо е тези мебели да бъдат предварително монтирани. Начините на вграждане могат да бъдат различни според предпочитанията и нуждите на потребителя: в центъра или в страни на плота, леко изпъкнала и т. н.

Мивките за вграждане имат доста предимства. Те дават възможност за разнообразни интериорни решения по индивидуален дизайн. Едно от големите предимства им е, че осигуряват повече място за съхранение и по-разумно използване на пространството.

Монтаж на пиедестал
Този вариант е често предпочитан, а самият монтаж се извършва върху конзола за мивка. Тръбите са скрити в конзолата, която може да бъде отворена наполовина от към страната на стената. Наричат този монтаж още тип „лале“.

Тип купа
През последните години купите се наложиха като модел и днес те са неизменна част от модерния интериор на съвременната баня. Мивките под такава форма изглеждат красиво, а монтажът им се осъществява директно върху плота или шкафа. Купите се предлагат в разнообразни размери, форми и цветове.

Източник: https://bania24.com/