Необходимост от смяната на щрангове

      Comments Off on Необходимост от смяната на щрангове


Непрекъснатите проблеми със запушени канали, влошено качество на питейната вода, а топлата вода пристига при вас след минути, всичко това трябва да ви насочи към едно много важно мероприятие – смяна на щрангове. Преди доста вече години за направата на тръбопроводи се използват метални тръби по обясними причини – такива се предлагат на пазара.

Тези тръби са с добро качество, но за десетина години. Основен проблем при тях е корозията, в резултат на която вътрешността на тръбата се изпълва с ръжда. Така се намалява вътрешния диаметър, задържат се разни мръсотии и това води до запушване на каналите, замърсяване на водата. При смяна на вертикалните и хоризонтални тръби във кооперацията ще се поставят нови полипропиленови, които са с много по-добри показатели. Преди всичко те не корозират, което означава, че няма да създават проблеми както за питейната вода, така и за оттичане на отпадните води.

За да постигнете качествена смяна на щранговете е добре да се направи от професионалисти за целия вход едновременно. Това е много лесно, защото фирмите се справят в рамките на един работен ден и цената е с отстъпка за количество работа. От вас се иска да вземете решение за този ремонт на общо събрание на всички собственици, защото щранговете са обща собственост. Избраната от вас фирма ще направи оглед, ще ви предложи оферта и, ако тя ви устройва, ще сключите договор за смяна на щрангове.

Работата по подмяната на щранговете е трудна и отговорна, което изисква опитни работници и подходящи инструменти. Особено трудно е отстраняването на металните тръби. След премахването им работниците почистват всички отпадъци и ги извозват на определеното място. Поставянето на новите тръби, изолацията им и поставяне на спирателни кранове на всеки щранг са останалите дейности по смяната на щранговете.

Професионалистите по подмяната на тръбите ще закрепят всеки един щранг много внимателно и стабилно, за да издържа на натоварването. Изолацията се прави за да не се чува шум на преминаващите води. Полипропиленовите тръби са леки и течащата вода създава значителен шум. Този шум при металните тръби не е така изразен.

След всичко написано до тук е ясно едно – смяната на щрангове ще ви осигури комфорт в жилището.