Ползата за здравия организъм – Bio balance

      Comments Off on Ползата за здравия организъм – Bio balance


Здравето е това, от което има нужда всеки човек. Нищо по-ценно няма в този живот от собственото здраве и това на близките. За да се осигури това е необходимо балансирано хранене – правилно съчетани въглехидрати и белтъчини, витамини и минерали.

Bio balance е уникален с това, че има баланс между разтворими и неразтворими влакна, високо съдържание на пектинови вещества. За производството му се използва растителна суровина.
Разтворимото влакно помага за намаляване на холестерола и поддържането му в нормални граници, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, подобрява отделянето на жлъчните киселини, понижава нивото на захарта в кръвта, което е жизнено важно за страдащите от диабет.

Неразтворимите влакна в Bio balance действат за максимално добро усвояване на храната и не позволяват нейното задържане в стомашно-чревния тракт. Дебелото черво се почиства лесно и изхвърля шлаката. Токсичните елементи се изхвърлят от организма с помощта на пектиновите вещества. Пектинът нормализира холестерола и по този начин предпазва от атеросклероза.

Растителните суровини, смесени по определен начин в състава на Bio balance допринасят за борба с излишните килограми, помагат за сваляне на килограми без излишен стрес и непосилни диети. С контролиране състава на кръвта се поддържа добър тонус на целия организъм.

Излишните калории, приети при хранене независимо от вида им, се натрупват във вид на мазнина. Постоянната употреба на излишни калории води до заболяването метаболитен синдром – повишава се кръвното налягане, съдържанието на захар в кръвта, отлагане на мазнини около талията. Това води до повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, диабет и други болести, свързани със завишения холестерол.

Редовната употреба на Bio balance доставя на организма необходимата дневна доза от фибри. Специално подбраните компоненти, влизащи в състава, помагат за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия, нормализира се съдържанието на захар в кръвта. Предимствата са много – увеличава чувството за ситост след хранене, понижава чувството за глад, спомага за поддържане на оптимално ниво на захарта в кръвта и нормално ниво на холестерола, регулира функцията на червата.

Bio balance съдържа естествени растителни компоненти без глутен, което позволява да се ползва от всички. Може да се приема от деца и подрастващи, като дозировката трябва да е съобразена с теглото.