Предимства и видове детски колички Mutsy NIO

      Comments Off on Предимства и видове детски колички Mutsy NIO

Предимства и видове детски колички Mutsy NIO

Когато времето за появата на малкия, нов член на семейството настъпи, време е да изберете и превозното му средство.

Как да стане това, подбрахме за вас някои полезни съвети. С тяхна помощ ще може да изберете най-подходящ за вашите нужди и изисквания „бейбимобил“.

Предимства на MUTSY NIO:

Този модел представлява леко и маневрено детско превозно средство. Той е ново поколение. Предлага различни възможности за приложения:

√ кош за новородено Mutsy Nio за бебето между 0-6 месеца;

√ седалка със сенник Mutsy Nio;

√ столчета за кола Safe2Go, Maxi Cosi, BeSafe, Kiddy и Cybex с помощта на адаптори (не са включени в цената)

Практичност на шасито:

√ Шаси Mutsy NIO може да се сгъне до много компактни размери, без или заедно със седалката (монтирана по посока на движението). Това е доста практично при транспорт и съхранение.

√ Регулируема дръжка за удобно бутане (телескопично).

√ Големи ненадуваеми колела с предни и задни амортисьори за по-меко возене. Колелата са изработени от полиуретанов материал като изключително добре поемат вибрациите, създадеди от неравности по пътя. Предните гуми се завъртат на 360° като предлагат опция за заключване с едно движение на китката.

Ергономичност:

√ Кош за новородено Mutsy NIO е изключително лек като се поставя високо на шасито за по-удобно обслужване на бебето без да напрягате гърба си. Разполага с матрак със собствен калъф, покривало и обиколник, които лесно могат да бъдат свалени и почистени. Основата на коша може да се сгъне за практично съхранение вкъщи или по време на пътуване.

√ Облегалките на гърба и крачетата на седалката предлагат опция за регулиране. Това е много важно за здравето на детето Ви, защото малки деца не трябва да седят в едно и също положение за дълго време.

Сенникът на седалката може да се удължи, ако я ползвате в наклонено положение или искате да защитите детето си от ярката слънчева светлина. Благодарение на двуслойната задна част на сенника, седалката е винаги добре проветрена.

Седалката може да се поставя, върху шасито както в посока напред, така и към родителя.

Бутоните за регулиране на седалката се намират високо на гърба й, за да можете да ги достигате по-лесно.

Седалката разполага с подвижен предпазен борд и 5-точков защитен колан (с възможност за регулиране височината на коланите)

Люлка за най-малките Mutsy NIO

Традиционната или класическа люлка е предназначена точно за новородени. Това е първият “транспорт”, затова трябва да я изберете много внимателно. Такава количка трябва да e много удобна, уютна и безопасна. Някои родители, дори използват люлката като първото легло за детето. Това помага в случай, че по някаква причина леглото не е купено все още.

Ако количката Mutsy NIO е предназначена за зимно време, трябва да предвидите достатъчно място в коша. Това ще е нужно и ако бебето е увито с допълнително одеяло.

Дъното на люлката трябва да е равно, в противен случай рискувате изкривяване на гръбнака на детето.

Вътрешността на количката трябва да бъде естествена, а покривните материали „дишащи“. От вън те трябва да са и водоустойчиви. В противен случай няма да е възможно да се защитите от атмосферните влияния. Подвижната вътрешна тапицерия, опростява почистването и измиването.

Удобството играе огромна роля, така че трябва да проверите всички аксесоари и компоненти. Чантата трябва лесно да се разтваря с една ръка; дръжката трябва да е удобно в дланта; козирката трябва да има няколко позиции, а закрепването и разкопчаването на тапицерията не трябва да става трудно.

От голямо значение е висококачествената, многофункционална люлка от приемливи материали, която ще позволи да отглеждате повече от едно дете. Ето, защо тя не трябва да бъде евтина.

Детска количка Mutsy NIO: евтина и весела

Следващият вариант е удобна, но комбинирана количка Mutsy NIO Модел 2019, предназначена за по-големи деца. По правило такава количка се купува за възраст на детето от 6-8 месеца до 3 години. Основното, което трябва да се има предвид тук, е стабилността на конструкцията.

Ако окачите тежка чанта на дръжката и тя не се преобърне, тогава изборът е правилен. Качеството на използваните материали, тяхното тегло, надеждност, здравина, устойчивост на износване, а също и колелата, трябва да са големи и меки, върху амортисьорите.

Седалката задължително трябва да има няколко позиции, а не две. Тя трябва да е достатъчно твърда, за да поддържа добре гърба на детето. Най-често колички Mutsy NIO са оборудвани с предпазни колани.

Трансформиращи колички и модулни модели Mutsy NIO

Ако имате нужда от количка за всеки период, от раждането до две или три години, и независимо от метеорологичните и климатичните условия, купете трансформаторна количка или модулен модел.

В трансформатора е монтирана носеща люлка, която може да се сваля, а под нея има удобна седалка за дете на по-голяма възраст. Често такива модели имат сгъваема дръжка, допълнителни чанти и кошници, джобове, големи колела, спирачки и висококачествени амортисьори. Цената на такива колички е доста висока, но когато избирате, не се изискват повече модели, така че помислете, кое е по-изгодно за вас.

Друг удобен тип колички са модулните модели. Те са много подобни, но техните подвижни блокове не се трансформират един в друг. Те просто са взаимнозаменяеми. Най-често тези колички са комплект “3 в 1”. Към тях има прилежащ пешеходен блок, люлка за най-малките и столче за кола. За разлика от обемистите, сгънати, трансформатори, модулните колички са много по-компактни и лесни за транспортиране. Цената на такива продукти също е изгодна.

Всеки един модел детски колички и още много може да разгледате в официалната страница на сайта obebe.bg.