Кога да планираме пътуването си до Исландия

      Comments Off on Кога да планираме пътуването си до Исландия

Планирате да направите екскурзия Исландия, но не сте сигурни кага да направите това. Дестинацията е специфична и изисква да се съобразите с някои особености.

Времето на годината, в което посещавате Исландия, ще допринесе много за това, което ще видите и посетите в страната, както и колко натоварени ще са атракциите. Започвайки приблизително от средата на октомври до края на април, зимата е най-малко натовареното време в Исландия. Колкото по-близо до декември я посещавате, толкова по-тъмни ще са дните – в средата на декември ще получите по-малко от шест часа дневна светлина! През март обаче това е до 12 часа дневна светлина или повече.

Тази тъмнина е чудесна за гледане на Северното сияние, така че ако това е ключовото съображение за пътуването ви, зимата е времето, което трябва да посетите Исландия.

Зимата означава снежни пейзажи и ледени условия за шофиране, а някои части на страната, особено високите места, стават недостъпни за всички, с изключение на най-екстремните автомобили с висока проходимост.

Температурата рядко пада много под нулата, туристите са много по-малко, а зимните пейзажи са зашеметяващи. Плюс това, уникалният шанс да видите северното сияние е съблазнителен!

Април, края на септември и началото на октомври господстват есента и пролетта в Исландия.

По същество това са месеците с по-дълги дни, отколкото през зимата, по-малко шансове за сняг и повече пътища и атракции, които вероятно ще бъдат напълно отворени и достъпни.

Макар че няма вероятност да е твърде горещо, зимният хлад няма да е актуален и имате по-голям шанс за по-зелени пейзажи. Също така няма да е толкова натоварено като лятото, въпреки че по-дългите дни ще ограничат шанса ви да видите северното сияние.

Лятото е най-популярното време за посещение на Исландия, така че цените вероятно ще бъдат по-високи, а атракциите по-натоварени с туристи. Пътищата ще бъдат отворени в цялата страна, което ще направи атракциите по-достъпни, а редица обиколки, които не са възможни през останалите месеци, ще започнат да функционират.

Дългите дни означават, че няма да видите полярното сияние. Страната ще бъде красиво зелена и буйна, макар и с шарени диви цветя, които разнообразяват пейзажа. Също така, ще имате много време да разгледате дивата природа.