Спортен стил: какво да носите

      Comments Off on Спортен стил: какво да носите

Все повече в модата навлизат удобни дрехи и обувки, така че спортният стил е най-актуалната модна тенденция. Манията за здравословния начин на живот изигра важна роля за това. В зависимост от комбинациите спортните визии са подходящи не само за тренировки, но и за офиса, ходене до ресторант или разходка с приятел. Нека да поговорим за историята и разновидностите на дамския спортен стил.

Как се е появил спортният стил

От средата на 19 век спортът започва активно да се развива. Ако мъжкото облекло е било повече или по-малко удобно за игра на бадминтон, голф или крикет, тогава момичетата е трябвало да спортуват с дълги рокли. Трудно е да се нарекат тези облекла удобни, така че жените започнали силно да се застъпват за създаването на удобни дрехи и за тях. Един ден вестникът публикувал снимка на нов плажен костюм. Това е било рокля с дължина до коляното без корсет. Това е било началото на развитието на модните тенденции и създаването на по-удобни спортни облекла и за жените.

Спортно-непринуден стил

Casual е спокоен стил на облекло, който се характеризира с комфорт и практичност. Sport-casual съчетава удобни ежедневни и спортни дрехи в едино единно съчетание. Основното е, че облеклото осигурява свобода и лекота на движение. Визиите  в спортно-ежедневен стил са подходящи за разходка из града, пазаруване, ходене до кафене, но не и за фитнес. За разлика от спортния стл, кежуалът по-често се свързва с обувки на лек ток или платформа.

За производството на дрегите от този стил се използват изкуствени и естествени материали. Наличието на джобове, обемни качулки, аксесоари и щампи са основни атрибути на спортно-ежедневното облекло. Силуетът има плавни линии без акцент в кръста. В изображенията са допустими най-необичайните комбинации, така че всеки може да се пробва в ролята на свой собствен стилист.

Модните визии са сглобени от качулки, суичъри, големи тениски, клинове, съкъсани дънки и широки костюми. Спортено-небрежен външен вид може да се състои от маратонки, широки панталони и дънково яке, или анцуг и ботуши. Използвайте шапки, раници, чанти на кръста и слънчеви очила като допълнителни аксесоари на вашата визия.

Източник: https://maksi-moda.bg/