Тенденции в облеклото през тази година

      Comments Off on Тенденции в облеклото през тази година

Роклите за пролетта и лятото са добър пример за това колко креативни могат да бъдат модните дизайнери.

Въпреки, че си мислим, че сме виждали всичко в модата, дизайнерите, работещи за най-големите световни марки, са в състояние да смесят всички вдъхновения и препратки към миналото, да добавят нещо от себе си и да създават невероятни тоалети,  които искаме да носим през целия сезон. Такъв е случаят с най-модерните в момента рокли: това е демонстрация на изумително въображение! Скулптурни творения, отнасящи се до викторианския стил, вече са на върха, двуслойни рокли от плетени линии и подплата, въздушни макси рокли, напълно маскиращи контурите на тялото, футуристични или деконструирани модели. Извивките, драпирането, изрязването или асиметричното зашиване са не само ефективни, но и запомнящи се. Това е интелигентен начин да моделирате оптически тялото си под прикритието на модните тенденции, маскирайки незначителни несъвършенства, създавайки мечтаната ос на кръста или отслабвайки корема.

Не можем да се наситим на тази тенденция! Все още не крием срамно бельото си, позволявайки му да изсвири първата цигулка в нашите стилизации. Разбира се, няма значение какво показваме – преди всичко е качеството, изразено в благородни материи и възвишена палитра от спокойни цветове. Фантастичен пример за нас са представленията на Versace и Etro през пролетта и лятото на 2021 г., където моделите се появиха по сутиени вместо горнища. Интересна тенденция насърчава и марката Dior, която на модния подиум представи блузи, тънки и прозрачни като мъгла, с отдолу видимо бельо. Нямате толкова смелост? Можете да носите ленени предмети като акцент в цялостен тоалет с класическа кройка.

Модният свят буквално е обсебен и от >> тренчкота << Тренчкотът отваря списъка с тенденции за сезон пролет / лято на уебсайта на американското списание Harper’s Bazaar. Тренчкотите са най-важните елементи от колекцията на марки като Preen от Thornton Bregazzi, Nina Ricci, Loewe и Louis Vuitton. Може да е в цвят каки, зелено или бежово, но най-важното е неговата кройка. Палтото на тази пролет трябва да е просторно, с размер или два  по-голямо, с широки рамене и дълги ръкави, които могат да се навиват до лакътя. Можете да подчертаете талията с колан или … да хванете тренчкота в ръката си, както в шоуто на Prada. Ако търсите палто за този сезон, помислете за инвестиране в палто, което ще ви накара да се откроите. Деконструирани ръкави с цепки, комбинирани материали, интригуващи текстури, верижка на талията, закопчаване с един бутон (този на яката)?

Източник: https://stylezone.bg/