Трябва ли да използвате шаблон за уеб дизайн или да създадете свой собствен?

      Comments Off on Трябва ли да използвате шаблон за уеб дизайн или да създадете свой собствен?

Независимо дали сте уеб дизайнер с опит или собственик на бизнес, който просто се нуждаете от по-добър — или първи — сайт, ще трябва да решите между компютъра на шаблон за уеб дизайн или да създадете уникален от нулата. И двата варианта са подходящи, така че е важно да вземете плюсовете и минусите на всеки от тях. Това ще ви помогне да гарантирате, че сайтът ви работи точно както е планирано.

Когато един шаблон за уеб дизайн има смисъл

По принцип може да искате да изберете предварително конфигуриран следния шаблон за уеб дизайн — понякога наричан „скин“ — когато се намирате в ситуации:

 • Имате ограничени суми пари за харчене. Един солиден сайт, който е проектиран специално за вашата организация, ще бъде инвестиция. Ако нямате средства, които да похарчите за задълбочен уеб дизайн, по-добре е да изберете шаблон за уеб дизайн.
 • Имате само няколко уеб страници на вашия сайт. Да приемем, че сайтът ви ще се състои само от няколко страници. В този случай се нуждаете от много елементарен дизайн, който ще бъде лесен за нанасяне върху достъпен шаблон.
 • Искате да го направите сами. Ако имате силно желание да създадете сайт без външна помощ и нямате познания по кодиране, винаги е лесно да закупите шаблон — или да използвате безплатно.
 • Не се използва за класиране за по-високи резултати в търсачката. Не се прилагате за вашата оптимизация за търсачки (SEO оптимизация), защото вашият сайт е по-скоро личен, отколкото професионален? Шаблонът е идеален.
 • Няма да отделите много време или пари за работа по сайта си. За хора, които планират да инвестират много малко във вашия сайт, шаблонът е понякога много по-мъдър вариант, отколкото да плащат за широкообхватен, отличен уеб дизайн.

Не сте сигурни, че тези сценарии отговарят на вашите нужди? Прочетете, за да научите за сайт, създаден специално за вашата компания.

Кога има смисъл да наемете уеб дизайнер или да създадете уникален сайт – питаме design4works.com

Винаги трябва да обмислите плащането за сайт от по-висок клас, който е персонализиран за вашите нужди в следните случаи:

 • Имате уебсайт с много страници и специфични нужди. Например, може да искате уебсайтът ви да изпълнява специализирани функции в полза на вашите посетители. Иновативен дизайн на уебсайт, създаден от нулата, ще ви позволи да се уверите, че потребителското изживяване е точно както сте планирали.
 • Не искате уебсайтът ви да изглежда като този на някой друг. Шаблоните за уеб дизайн са удобни, но също така могат да се използват прекалено много. Защо да рискувате сайтът ви да изглежда точно като този на вашия конкурент? Или, още по-лошо, да имате скучен сайт в сравнение със сайтовете на вашите конкуренти?
 • Имате парите да инвестирате в дизайна на уебсайта си. Ако сериозно искате да имате здрав, напълно функциониращ сайт и имате средствата да инвестирате няколко хиляди, защо не се стремите към дизайн на уебсайт, който е 100% ваш?
 • Имате уебсайт за електронна търговия с повече от един или два продукта. Въпреки че има шаблони за уебсайтове за електронна търговия, те може да не ви предоставят функционалността или възможностите, които вие — и вашите потребители — изисквате.
 • Искате да оптимизирате сайта си за по-добър Page Rank в търсачката. Важно ли е SEO оптимизация за вашата компания? Искате ли да се издигнете в ранговете за органични търсения в Google? Правилно проектираният уебсайт ще ви отведе по-бързо там.
 • Искате да имате гъвкавостта да правите промени в уебсайта си. Въпреки че можете да променяте шаблони, не е задължително да ги променяте лесно. Ако искате да имате пълен контрол върху сайта си, персонализирането на уебсайта е правилният начин.
 • Не искате да прекарвате време в научаване как да играете с шаблони и да накарате сайта си да работи. Бихте ли предпочели да изразходвате енергията си в това, което умеете най-добре? Тогава няма смисъл да се превръщате в уеб дизайнер. Изнесете вашия уеб дизайн и разработка, за да можете да се съсредоточите в други области.

Последни съображения относно шаблоните

Като последна бележка, изключително важно е да разберете, че няма нищо лошо в използването на шаблони за събиране на идеи. Шаблоните могат да бъдат много полезни при проектирането на сайта, защото поддържат креативността и разпалват концепции. Въпреки това, за компании и уеб дизайнери, които се опитват да изчистят, професионален и персонализиран външен вид и функция, шаблоните могат да не са съществуващи.

В последната сметка само вие можете да решите кое ще работи за вас. Едно не е непременно по-добро от друго. Просто трябва да получите всички факти за всеки и да продължите напред.

А може да продължите с професионална агенция за уеб дизайн – webdesignbulgaria.net