Ферибот в Гърция Италия – полезна информация

      Comments Off on Ферибот в Гърция Италия – полезна информация

Има много компании, които извършват фериботни услуги на тези колоси и техните фериботи притежават различни нива на комфорт. За всички заинтересувани от фериботи Гърция Италия, Lakmos Travel предоставят полезна информация.

Тези, които отиват на къси разстояния (до 1-2 часа, например – Пирея Егина, Милош-Кимолос) пътуват на по-малки фериботи. Често това е отворена палуба с пластмасови фотьойли или пейки, малко затворено пространство и палуба за превозни средства. При хубаво време лесно може да прекарате няколко часа на откритата палуба.

Фериботите, които пътуват на по-големи разстояния (например Пирея Санторини с междинни спирки на други острови) са много удобни. Има магазини, барове и салони, а понякога, дори и интернет. Цената на билет за тези фериботи е много по-ниска, отколкото за високоскоростни и отнемащи много повече време.

Избирайки билет за този тип ферибот, може да се объркате за видовете места (въпреки, че често разнообразието от билети е объркващо, дори за сложен пътник).

Въздушни седалки такива са като седалките в самолет – удобни и подредени според принципа на кабината на самолета. На ферибота може да има няколко салона с такива столове. Изглежда, че не се различава един от друг. Не сте вързан за стола, може да се движите свободно по ферибота (включително имате достъп до откритата палуба). Искате да почивате, да спите – тогава посещавате специалното място. Когато не желаете, може да прекарвате цялото време горе, под слънцето, или в салона, или в бара. Цената за тези места обикновено е с 2-4 евро по-висока, отколкото за откритата палуба. По подразбиране, когато купувате билет в агенция, те ви продават билет за този тип седалка. Така че, ако искате нещо друго – трябва да кажете това, когато купувате билет фериботи Гърция Италия.

Палуба или икономична класа – това обикновено най-евтиният вариант. Това е само билет за отворена палуба на ферибот. Често там има покрив, но частично. Има дървени пейки или непретенциозни седалки. Този билет е без конкретно място. Когато пътувате за 1-2 часа, може да запишете по този начин.

Кабини – 2-, 4- или 6-местни. Може да има или не илюминатори. Без илюминатор е по-евтино. Ако не заемате цялата каюта, е важно да не забравяте да посочите пола, когато резервирате билет, защото настаняването в каютите е по пол – жените отделно, мъжете – отделно. Има „луксозни“ каюти (не във всички фериботи) и бизнес класа. Когато резервирате билет, може да проверите за едно място или за цялата кабина.

Всички билети са регистрирани. Никой не проверява името за настаняване, чрез паспорт. Такива са правилата.

Съществуват още множество правила за резервиране на фериботни билети. На това трябва да обърнете внимание, когато избирате според удобства и места за настаняване в каюти.

Повече информация, може да набавите тук – www.lakmostravel.com.

лезна информация