3 вида линк билдинг, които ще подобрят класирането на вашия сайт при търсене

      Comments Off on 3 вида линк билдинг, които ще подобрят класирането на вашия сайт при търсене

Наличието на правилните типове връзки на вашия уебсайт е един от най-добрите начини да подобрите класирането си при търсене, да увеличите трафика, да утвърдите авторитета на вашия сайт и да подобрите изживяването на клиентите. Ето трите вида връзки, които са от решаващо значение за вашия уебсайт.

Бек линкове (входящи връзки)

Обратните връзки – входящи хипервръзки от други уебсайтове към вашия – са един от 10-те най-важни фактора за класиране в Google . Но докато SEO експертите се опитваха да получат възможно най-много бек линкове, за да повишат ранга при търсене, това вече не е правилният подход. Когато става дума за препратки, качеството е от значение. Ето как да получите страхотни препратки.

Създавайте ценно съдържание, което предизвиква интерес.  Най-добрият начин да получите качествени бек линкове е да създадете ценно съдържание, което органично генерира връзки от уебсайтове, които искат да споделят това съдържание със своите посетители.

Намерете добри кандидати за свързване и ги помолете да направят връзка към вашия сайт. Проверете вашите конкуренти и вижте кои сайтове се свързват с техния сайт. Добро място за начало е SEMrush, което ви позволява да въведете URL адреса на конкурент и да видите откъде идват всичките му препратки. След като създадете страхотно съдържание, свържете се с тези собственици на сайтове, както и с други онлайн авторитети и влиятелни лица във вашата индустрия, за да ги помолите да направят връзка към вашия сайт. 

Търсете домейни с висок авторитет.  Има мнения, че препратките от домейни с разширение .edu получават допълнителна стойност за класиране при търсене, тъй като това разширение може да се използва само от образователни институции след средното образование в САЩ, които са институционално акредитирани. Правителствените домейни (.gov) също създават връзки с висок авторитет.

Стремете се към разнообразие на връзките. Google обръща голямо внимание на разнообразието от връзки, така че е по-добре да имате връзка от голямо разнообразие от качествени сайтове, отколкото много връзки от един сайт. Потърсете добри перспективи за връзки от разнообразен набор от сайтове.

Премахнете или отхвърлете лоши връзки. Не забравяйте редовно да проверявате връзките на вашия сайт с Google Search Console. Ако видите някакви връзки с ниско качество, или се свържете с уебсайта източник и го помолете да премахне връзката, или използвайте инструмента за отказване на връзки в Google Search Console, за да помолите Google да не взема тези връзки предвид, когато оценява вашия сайт.

Изходящи връзки

Обратните връзки са най-важният тип връзки, но изходящите връзки – връзки от вашия уебсайт към други сайтове – също могат да подобрят класирането на вашия сайт при търсене. В списък с 200 фактора за класиране на Google, Backlinko постави качеството на изходящата връзка на #35.

Прегледайте съдържанието на вашия сайт и идентифицирайте местата, където изходяща връзка може да бъде ценна за посетителите на вашия сайт, като например връзка към източник на проучване или свързано или по-задълбочено съдържание.

Линк билдингът към легитимни сайтове не само ще предостави стойност на вашите посетители, но ще повиши авторитета на вашия собствен сайт. Не забравяйте да конфигурирате връзките си така, че да се отварят в нов прозорец, така че текущият прозорец на браузъра да остане отворен, в случай че вашите читатели искат да се върнат обратно към вашия сайт, след като приключат с разглеждането на връзката.

Вътрешни връзки

Вътрешни връзки – връзки, които водят до други страници в рамките на същия уебсайт – помагат на посетителите на вашия сайт да намерят свързано съдържание на вашия сайт, което ги задържа на вашия сайт по-дълго.

Вътрешните връзки също помагат на търсачките да разберат архитектурата на вашия сайт, да видят как е свързано съдържанието на вашия сайт и да идентифицират най-важните страници на вашия сайт, като всичко това може да повиши класирането ви при търсене и да позволи съдържанието ви да бъде по-лесно намирано от потребителите .

Можте да се доверите на Linkovete Net за линк билдинг, работят професионално, точно, срочно.

Всеки път, когато добавяте нова публикация в блог или друго съдържание, внимавайте за възможности да свържете подходящо съдържание на вашия сайт с новата публикация. Направете одит на съдържанието, за да идентифицирате най-популярните си страници и да вмъкнете връзки на тези страници към друго подходящо съдържание, за да разпространите авторитета на връзката или „сока на връзката“ в целия сайт.

Уверете се, че използвате котвен текст (откроения или подчертан текст, върху който щракнете, за да следвате връзката), който съдържа ключови думи, подходящи за целевата страница, а не нещо общо като „щракнете тук“. За множество връзки към една и съща вътрешна страница, уверете се, че променяте котвения текст, така че да се класирате за множество заявки.