5 характеристики на това, което прави един уеб сайт добър

      Comments Off on 5 характеристики на това, което прави един уеб сайт добър

Вашият уебсайт е най-силният ви инструмент за онлайн маркетинг. Важно е да работи за – а не срещу вас!

Край на формуляра

Вашият уебсайт работи ли за – или против вас? Има определени елементи от дизайна на уебсайт, които могат да направят или да нарушат потребителското изживяване и възприемането на марката. Ако сте на път да получите нов бизнес уебсайт или сте на път да претърпите редизайн на уебсайта, уверете се, че вашата агенция за изработка на сайт знае как да изгражда, имайки предвид вашия бизнес и марка. Нека започнем, като научим какво прави един добър уебсайт!

Какво е потребителско изживяване?

Да кажем, че отивате в търговския център, за да пазарувате нов костюм за работа. Влизате в нов магазин и виждате дрехи от закачалките им и на земята, боклук, който седи по витрините, и служители, които се излежават наоколо, докато клиентите се нуждаят от помощ, възприятието ви за цялата тази марка вероятно ще бъде засегнато. Вероятно няма да пазарувате и вероятно няма да се върнете.

Вашият уебсайт е дигиталното представяне на вашия бизнес. Ако накарате потребителите да работят твърде много, за да получат информацията, която са дошли на сайта, за да намерят, те ще имат отрицателен опит с вашата марка – и вероятно няма да се върнат.

Това, което много фирми са склонни да забравят, е, че удобният за потребителя уебсайт е задължителен за изграждане на положителна информираност за марката. Ако забелязвате, че трафикът на уебсайта ви продължава да расте без увеличение на реализациите или уебсайтът ви има висока степен на отпадане, тогава уебсайтът ви може да не работи във ваша полза.

Потребителското изживяване е точно това, което звучи, че трябва да бъде: цялостното изживяване, което човек има с място, продукт или цифров актив, като например уебсайт. И така, какво прави един добър уебсайт?

5 съвета как да накарате уебсайта си да работи за вас

Докато всеки бизнес е уникален, има определен поток и функционалност, които хората очакват, когато посещават уебсайт. В крайна сметка те са там с причина! Независимо дали имате магазин за електронна търговия или базиран на услуги бизнес уебсайт, трябва да изградите положителни взаимодействия при първата допирна точка с вашата марка. Ето някои подобрения, които можете да направите на уебсайта си, за да превърнете посетителите си в клиенти.

Ако желаете можете да поръчате изработка на сайт при професионалистите от Уеб Дизайн България.

Информация за връзка

Когато посетителите са на вашия уебсайт, улеснете ги да се свържат с вас – независимо дали по телефона, лично или чрез имейл/онлайн формуляр за контакт. Ако посетителите не могат да намерят тази информация, е по-вероятно да си тръгнат:

  • Телефонен номер – Уверете се, че вашият телефонен номер е голям, лесен за четене и на всяка страница. Също така е добра идея да използвате кодиране за кликване, за да улесните обаждането на мобилни устройства.
  • Формуляр за контакт – Много търсещи търсят продукти/услуги след нормално работно време, което прави важно включването на формуляр за контакт на уебсайта. Формулярите за контакт трябва да са кратки (по възможност 3-4 полета) и лесни за попълване. Ако е възможно, добавете формуляр за контакт към всяка страница на услуга/продукт – позволявайки на хората да се свързват с вас, без да се налага да отиват на друга страница.
  • Адрес – Вашият адрес потвърждава, че посетителите разглеждат местна компания, което често е целта на търсенията. Някои хора може да посетят вашия сайт само за да намерят адреса ви, така че направете тази информация лесна за намиране и четене.

Тези 3 елемента са критични за превръщането на клиенти и за вашата местна стратегия за SEO оптимизация.

Напишете уникално съдържание

Създаването и публикуването на съдържание на вашия уебсайт е задължително за местния бизнес. Това обаче не означава копиране и поставяне от друг уебсайт. Това е известно като дублирано съдържание – и е един от най-бързите начини да бъдете санкционирани от търсачките.

Търсачките са алчни; те искат качество и количество, когато става въпрос за съдържание!

Уникалното съдържание може да бъде под много форми. Два от най-лесните начини да получите съдържание е като пишете за вашата компания и вашите услуги/продукти.

  • Пишете за вашата компания – независимо дали става въпрос за страница за информация, страница за екип или блог за актуализации на компанията, добавете я към уебсайта си. Това е страхотно съдържание не само за търсачките, но и за посетителите на вашия уебсайт.
  • Пишете за вашите услуги/продукти – Продавате ли пиле на ресторанти или сте ресторант, който продава пилета? Посетителите и търсачките искат конкретна информация за вас, която да им помогне да вземат решение. Дайте възможно най-много подробности, за да покажете, че вашите услуги/продукти превъзхождат вашите конкуренти.

Използвайте силен призив за действие


Призивът за действие е точно това: фраза, която вдъхновява действие в потребителя. „Обадете се сега“, „Поискайте оферта“ или „Регистрирайте се“ са често срещани CTA или призиви за действие. Те имат за цел да насочат потребителя да направи реализация на вашия сайт. Отговаря на въпроса „А сега какво?“ въпрос, който често се задава, когато посетителят е готов да вземе решение. Улеснете възможно най-много клиентите да се свържат с вас, като използвате силни призиви за действие, които ги насочват към следващата стъпка.

Интегрирайте вашите инструменти


Вашият уеб сайт трябва да бъде удобен не само за вашите посетители/клиенти, но и за вас. Чрез интегриране на инструменти, които вече използвате във вашия уебсайт, вие увеличавате максимално своя маркетингов потенциал. Например, включете календар за настройка на срещи, за да увеличите реализациите. Ако сте на уебсайта на зъболекарски кабинет и видите, че има налично почистване на зъбите в 16:00 ч., няма ли да е по-вероятно да продължите напред и да насрочите посещение при зъболекар?

Друга идея е да интегрирате своя CRM. Много компании започват да правят това, за да им помогнат да управляват своите потенциални клиенти и продажби. Това може да ви спести време, тъй като когато потенциални клиенти попълнят формуляр за контакт, те автоматично се добавят към вашия CRM и след това могат да бъдат добавени и към вашия бюлетин (ако имате тази настройка).

Използвайте WordPress


Ако се колебаете да актуализирате уебсайта си, защото не е лесен за работа, тогава може би е време да помислите за редизайн на уебсайта. Актуализирането до система за управление на съдържанието, като WordPress , ще ви помогне да управлявате вашето съдържание, изображения, видеоклипове и други данни, без да е необходимо да изучавате HTML и кодиране.

Изградете, за да информирате

Накратко, както функцията, така и формата трябва да са от първостепенно значение, когато получавате нов уебсайт за вашия бизнес. Трябва бързо да отговори на „Кой“, „Какво“, „Кога“, „Къде“ и „Защо“ за намиране на нов продукт или марка. Не карайте потребителите си да гадаят или да работят, за да намерят това, от което се нуждаят.

Интересувате ли се от нов уебсайт, който е създаден да конвертира? Свържете се с нашите експерти по уеб дизайн на сайта www.extremeseo.net .